Picture a Favela av André Diniz og Maurício Hora

*ENGELSK *PORTUGISISK #Brasil #favela #Rio de Janeiro #oppvekst #tegneserieroman

Dette er en tegneserieroman som på en levende måte skildrer oppveksten i en favela i Rio de Janeiro. Handlingen er tatt fra virkeligheten og hovedpersonen Maurício forteller sin egen livshistorie. Det er en bok som gir et rikt bilde på dagliglivet i favelaen, der kriminaliteten er stor, men det samtidig er et sterkt samhold og mye varme mellom menneskene som bor der. Hovedpersonen opplever å miste mange av sine nærmeste og ser hvordan kriminaliteten tar over for ærlig arbeid, samtidig som politiet griper mer og mer inn. Men er det egentlig de som bor her som skaper mest frykt? Selv har Mauício et mål om å finne en vei ut av den negative utviklingen i favelaen. Muligheten åpner seg da han begynner å se livet rundt seg gjennom kameralinsen…

Utgitt første gang i 2011 på portugisisk. Den engelske utgaven er utgitt i 2012 på forlaget SelfMadeHero.

Hovedpersonen i denne tegneserieromanen viser oss at en favela favner mye bredere enn fattigdom og kriminalitet.